<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Anita Camarella & Davide Facchini

Pjevačica Anita Camarella i gitarist Davide Facchini kao duet nastupaju od 2000. godine, a dolaze iz različitih glazbenih svijetova; Anita iz svijeta ozbiljne i jazz glazbe, a Davide iz bluesa i rocka. Anita Camarella diplomirala je na konzervatoriju „A. Vivaldi“ u Novari poslije čega slijedi i diploma Diploma di Canto Moderno na milanskom N.A.M.M. ‘Nuova Accademia di Musica Moderna’ . Bavila se je starom glazbom (posebno renesansnom i baroknom) te kao članica grupe „Florilegio Ensemble“ posvećene srednjovjekovnoj glazbi nastupala diljem Europe.

Davide Facchini se nakon diplome na DAMS-u (Discipline delle Arti, Musica e Spettacolo) u Bologni posvećuje raznim stilovima popularne glazbe što ga dovodi do nastupa u prestižnim dvoranama i mogućnosti muziciranja s nekima od najeminentnijih svjetskih gitarista (Tommy Emmanuel, Paul Franklin, John Jorgenson, Stephen Bennett, Thom Bresh, Buster B. Jones, Jim Nichols, Muriel Anderson, Frank Vignola, Carl Verheyen, Greg Koch...)

Anita Camarella i Davide Facchini duo nastupao je na prestižnim festivalima u Europi, SAD-u i Rusiji. Na njihovom repertoaru nalaze se skladbe američkog i talijanskog swinga 40-ih godina prošlog stoljeća, jazz standardi, standardi talijanske glazbe pa sve do vokalnih skladbi u kojima Anitina tehnika pjevanja dolazi do punog izražaja.

Prethodni izvođačSljedeći izvođač
Natrag na listu izvođača

sponzori • donatori • pokrovitelji

Manifestaciju sufinancira Općina Kostrena
Kostrena Logo

Turistička zajednica Općine Kostrena ©2017. Sva prava pridržana.