<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=325673730927992&ev=PageView&noscript=1" />

Kelpie

Za ljubitelje keltske glazbe i sve one koji vole trolove, vile i razna mitska bića nastup dua Kelpie prava glazbena je poslastica. Kerstin Blodig i Ian Melrose koji čine Kelpie garancija su vrhunske izvedbe i dobrog provoda. Oboje imaju zapažene solističke karijere. Norvežanka Kerstin Blodig spada u najznačajnije europske world music izvođače, a Škot Ian Melrose je renomirani gitarist. Osim keltske glazbe na repertoaru imaju i skandinavske tradicionalne skladbe.

Kerstin Blodig je studirala muzikologiju kao i skandinavske jezike i kulture s posebnim naglaskom na norvešku tradicijsku glazbu. Sama ili u sklopu raznih projekata nastupala je diljem svijeta uključujući koncerte, nastupe na prestižnim festivalima, kazališne produkcije i TV nastupe.

Ian Melrose od malena je rastao s tradicionalnom glazbom prvenstveno zbog oca koji je bio član čuvenog Scottish Fiddle Orchestra. Ian pripada elitnom gitarističkom krugu. Nakon preseljenja u Berlin prije tridesetak godina snima za ugledni  „Acoustic Music Records“ , a autor je i nekoliko knjiga uključujući transkripcije škotskih tradicionalnih kompozicija za gitaru. Kao član kultne skupine Clannad dobitnik je nagrade Grammy  za album „Landmarks“.

Prethodni izvođačSljedeći izvođač
Natrag na listu izvođača

sponzori • donatori • pokrovitelji

Manifestaciju sufinancira Općina Kostrena
Kostrena Logo

Turistička zajednica Općine Kostrena ©2017. Sva prava pridržana.